Jadłospis


                                                            20.03 - 24.03.2023r.
 
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka.

Barszcz biały z ziemniakami, ryż, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, sałata z sosem jogurtowym, kompot owocowy. Jogurt fantazja, biszkopty, mandarynki.
Alergeny gluten, mleko  seler, gluten,mleko  mleko, gluten
WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, pasta z jajka z awokado, pomidorki koktajlowe.

Zupa dyniowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, pieczone polędwiczki, buraczki, kompot owocowy.

Budyń waniliowy, banan, chrupki kukurydziane.
Alergeny gluten, mleko, jaja gluten, seler mleko, gluten
ŚRODA Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasztet, ogórek kiszony. Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i marchwi, kompot z truskawek.  Napar z lipy, zapiekanka z serem i szynką, melon.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, mleko, jaja, ryba gluten, mleko
CZWARTEK Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, rzodkiewka. Zupa brokułowa z ziemniakami, kasza gryczana, bitka wieprzowa w sosie własnym, surówka z ogórków kiszonych i papryki, kompot owocowy.  Napój owsiany, makaron z jabłkiem prażonym, żurawiną i płatkami migdałowymi.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler,mleko gluten
PIĄTEK Płatki jęczmienne na  mleku, pieczywo mieszane, masło, polędwica indyka, sałata, papryka.

Zupa kapuśniak, naleśniki z serem i polewą jagodową, kompot owocowy.

Herbata miętowa, chleb wiosenny z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.
Alergeny  gluten, mleko  gluten, seler, mleko, jaja  gluten, mleko

W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.