Jadłospis
20.03 - 24.03.2023r.
DZIEŃ | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka. |
Barszcz biały z ziemniakami, ryż, pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, sałata z sosem jogurtowym, kompot owocowy. | Jogurt fantazja, biszkopty, mandarynki. | |
Alergeny | gluten, mleko | seler, gluten,mleko | mleko, gluten | |
WTOREK |
Kakao, pieczywo mieszane, masło, pasta z jajka z awokado, pomidorki koktajlowe. |
Zupa dyniowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, pieczone polędwiczki, buraczki, kompot owocowy. |
Budyń waniliowy, banan, chrupki kukurydziane. | |
Alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, seler | mleko, gluten | |
ŚRODA | Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasztet, ogórek kiszony. | Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i marchwi, kompot z truskawek. | Napar z lipy, zapiekanka z serem i szynką, melon. | |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, jaja, ryba | gluten, mleko | |
CZWARTEK | Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, rzodkiewka. | Zupa brokułowa z ziemniakami, kasza gryczana, bitka wieprzowa w sosie własnym, surówka z ogórków kiszonych i papryki, kompot owocowy. | Napój owsiany, makaron z jabłkiem prażonym, żurawiną i płatkami migdałowymi. | |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler,mleko | gluten | |
PIĄTEK | Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, polędwica indyka, sałata, papryka. |
Zupa kapuśniak, naleśniki z serem i polewą jagodową, kompot owocowy. |
Herbata miętowa, chleb wiosenny z masłem, pomidorem i szczypiorkiem. | |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, jaja | gluten, mleko |
W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.
Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
Media społecznościowe