Jadłospis


                                                              16.05 - 20.05.2022r.
 
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg z pomidorami i koperkiem, marchew do chrupania. Rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z kapusty czerwonej, mizeria, kompot owocowy. Jogurt Gratka, wafle ryżowe, gruszka.
Alergeny gluten, mleko seler, gluten, mleko, jaja mleko
WTOREK Kakao, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka.

Zupa kalafiorowa, pierogi z mięsem, surówka z marchwi i chrzanu, sok jabłkowy.

Herbata z cytryną, chleb graham z masłem, pomidorem i szczypiorkiem.
Alergeny gluten, mleko seler, gluten gluten
ŚRODA Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, polędwica z indyka, sałata, rzodkiewka. Zupa pieczarkowa z zacierkami, ziemniaki, pieczone paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, kompot z truskawek. Napój imbirowo - cytrynowy, zapiekanka hawajska, kiwi.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, mleko, jaja, ryba gluten, mleko
CZWARTEK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, parówka na gorąco, plastry z kalarepy.

Zupa szpinakowa, kasza jęczmienna, bitka schabowa z warzywami, surówka wiosenna, kompot owocowy. Przysmak jabłkowy, chałka z masłem, woda z cytryną.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, mleko gluten, mleko
PIĄTEK Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z sera żółtego, papryka.

Zupa krupnik, ziemniaki, gołąbki z sosem pomidorowym, plastry ogórka kiszonego z roszponką, kompot owocowy.

Herbata miętowa, racuchy drożdżowe, jabłko.
Alergeny gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten, jaja gluten, jaja, mleko

W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.