Jadłospis

jadłospis
                                                              21.10 - 25.10.2019r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, ser żółty, jajko, sałata, pomidor.

Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka w panierce cornflakes, surówka z porów i papryki, kompot owocowy.

Jogurt Fantazja, wafle ryżowe, mandarynka.

WTOREK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem, papryka.

Zupa ogórkowa, kasza kuskus, pieczone klosiki rybne warzywami, surówka z kapusty białej i marchwi, kompot owocowy.

Herbata z cytryną, chałka z serkiem waniliowym i owocami.

ŚRODA

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewka, marchew do chrupania.

Zupa dyniowa z ryżem, ziemniaki, bitki wołowe w sosie własnym, surówka z brokuł i pomidorów, kompot owocowy.

Napój miodowo - cytrynowy, zapiekanka hawajska, jabłko. 

CZWARTEK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, baleron, sałata, papryka.

Barszcz ukraiński, pierogi leniwe, plastry ananasa, kompot owocowy.

Herbata owocowa, bułka żytnia z masłem, kabanos, pomidorki koktajlowe.

PIĄTEK

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, sałata, rzodkiewka.

Zupa jarzynowa z kaszą manną, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego i kukurydzy, kompot owocowy.

Imbirowa lemoniada z miodem, ciasto z jabłkiem, winogrona.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.