Jadłospis

jadłospis
                                                              20.09 - 25.09.2021r.

 

DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka. Zupa brokułowa z ziemniakami, makaron świderki, leczo z indyka, pomidorki koktajlowe, kompot owocowy. Jogurt Gratka, chrupki kukurydziane, gruszka.
Alergeny gluten, mleko, jaja  seler, gluten mleko 
WTOREK Kakao, pieczywo mieszane, masło, polędwica, sałata, pomidor. Zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot śliwkowy. Kisiel gruszkowy, herbatniki be-be.
Alergeny  gluten, mleko  gluten, seler, mleko  gluten
ŚRODA Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasztet, rzodkiewka. Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza kuskus, pieczone klopsiki rybne, surówka z kapusty pekińskiej i marchwi, kompot owocowy. Napój miodowo – cytrynowy, gofry z serkiem mascarpone i brzoskwiniami.
Alergeny gluten, mleko gluten, jaja, mleko, seler, ryba gluten, mleko, jaja
CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, twarożek z pomidorami i koperkiem.

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną ziemniaki, pieczony udziec z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot owocowy. Koktajl truskawkowy, wafle ryżowe, pestki słonecznika.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler mleko 
PIĄTEK Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka.

Zupa grochowa, naleśniki z serem i musem malinowym, kompot owocowy.

Napar lipowy, bułka wieloziarnista z masłem, ogórkiem i szczypiorkiem.
Alergeny gluten, mleko gluten, seler, jaja, mleko  gluten

W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.