Jadłospis

jadłospis
                                                              24.02 - 28.02.2020r.

 

DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Kasza krakowska na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta rybna ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

Zupa żurek, ryż, pieczony udziec z kurczaka, marchew z groszkiem, kompot owocowy.

Serek Bakuś, gruszka, biszkopty.

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, szynka z indyka, sałata, pomidor.

Zupa jarzynowa z łazankami, ziemniaki, bitka wołowa w sosie własnym, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, kompot z owocowy.

Napój sojowy, talerz owoców sezonowych, wafle ryżowe.

ŚRODA

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj i awokado, papryka.

Zupa ogórkowa, kasza kuskus, pieczone klopsiki rybne z warzywami, rukola z pomidorami i rzodkiewką, sok jabłkowy.

Herbata pomarańczowa z imbirem, zapiekanka hawajska, marchew do chrupania.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, sałata, rzodkiewka.

Zupa krem z dyni z grzankami, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka, fasolka szparagowa, sałatka z buraków, kompot owocowy.

Herbata miętowa, gofry z musem jabłkowym - własny wypiek, pestki słonecznika.

PIĄTEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, sałata, papryka.

Zupa grochowa, naleśniki z serem i musem truskawkowym i płatkami migdałowymi, kompot z czarnej porzeczki.

Napój miodowo - cytrynowy, grahamka z masłem, ogórkiem i szczypiorkiem.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.