Jadłospis

jadłospis
                                                              24.04 - 28.04.2017r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, winogrona.

Zupa grochowa, makaron, pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - pieczarkowym, brokuły, surówka z pomidorów, kompot.

Jogurt Gratka, maca, mandarynka.

WTOREK

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta makreli, ogórek kwaszony.

Zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet mielony, marchew z groszkiem, sałata z  sosem jogurtowym, sok jabłkowy.

Budyń kaszy jaglanej, banan, wafle talarki.

ŚRODA

Kakao, pieczywo mieszane, masło, ser żółty, jajko, papryka.

Zupa  kalafiorowa, kasza jęczmienna, bitki wołowe, sałata z buraków, mizeria, kompot.

Kisiel malinowy, paluch maślany, jabłko.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, parówka na gorąco, melon.

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, kompot.

Herbata miętowa, bułka wieloziarnista z serkiem naturalnym, ogórkiem i szczypiorkiem.

PIĄTEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, sałata, papryka.

Barszcz ukraiński, naleśniki z serem, sałatka owocowa, kompot.

Herbata z cytryną, chleb graham z masłem i rzodkiewką, kabanos.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.