Jadłospis

jadłospis
                                                              19.11 - 23.11.2018r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, marchew do chrupania.

Zupa szpinakowa z ziemniakami, spaghetti z sosem warzywno - mięsnym, mix sałat z sosem jogurtowym, kompot.

Deser sojowy, wafle ryżowe, gruszka.

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, kiełbaska pyszna na gorąco, plastry kalarepy.

Zupa  pomidorowa z makaronem, ziemniaki, pieczone paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, kompot.

Budyń jaglany, banan, biszkopty.

ŚRODA

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj ze szczypiorkiem, ser żółty, papryka.

Barszcz czerwony z ziemniakami, kasza kuskus, pulpet cielęcy w sosie koperkowym, pomidorki koktajlowe, brokuły, kompot.

Herbata miętowa, gofry z musem jabłkowym.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, pomidor.

Zupa ryżanka, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z pora i kukurydzy, marchewki mini, kompot.

Mleko, chałka z masłem i powidłami, winogrona.

PIĄTEK

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, kiełbasa krakowska, sałata, papryka.

Zupa z czerwonej soczewicy, pierogi ruskie, surówka z marchwi i chrzanu, kompot z czarnej porzeczki.

Napój miodowo - cytrynowy, chleb żytni z masłem i rzodkiewką, kabanos.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.