Jadłospis

jadłospis
                                                              15.01 - 19.01.2018r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki jęczmienne, pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor.

Żurek z ziemniakami, ryż, pulpet cielęcy w sosie koperkowym, mini marchewka z wody, mizeria, kompot z czarnej porzeczki. 

Deser sojowy, chlebek chrupki, gruszka.

WTOREK

Płatki ryżowe, pieczywo mieszane, masło, polędwica, sałata, papryka.

Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka w panierce z corn flakes, surówka z kapusty pekińskiej i ananasa, sałatka z buraków, kompot.

Kisiel owocowy, misie Lubisie, jabłko.

ŚRODA

Kakao, pieczywo mieszane, masło, parówka z szynki na gorąco, jabłko.

Zupa fasolowa, pierogi leniwe, surówka z marchwi i pomarańczy, kompot z wiśni.

Herbata owocowa, chleb graham z masłem, pasztetem i ogórkiem.

CZWARTEK

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa szynkowa, sałata, rzodkiewka, plastry mozzarelli.

Zupa krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, brokuły z wody, surówka z pomidora i papryki, sok jabłkowy.

Mleko, ciasto drożdżowe – własny wypiek, mandarynka.

PIĄTEK

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta rybna ze szczypiorkiem, ogórek kwaszony.

Zupa szpinakowa, spaghetti z sosem warzywno - mięsnym, sałata lodowa z sosem jogurtowym, kompot.

Herbata miętowa, kasza kuskus z jabłkami, żurawiną i płatkami migdałowymi.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.