Jadłospis

jadłospis
                                                              20.05 - 24.05.2019r.
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

Płatki ryżowe  na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka.

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej i papryki, kompot z wiśni.

Jogurt Gratka, biszkopty, gruszka.

WTOREK

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, marchew do chrupania.

Zupa ogórkowa, spaghetti z sosem mięsno - warzywnym, surówka wiosenna, kompot z czarnej porzeczki.

Herbata miętowa, ryż z musem jabłkowym i serkiem waniliowym.

ŚRODA

Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, parówka na gorąco, plastry kalarepy.

Zupa  pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z marchwi, brokuły z sosem jogurtowym, sok jabłkowy.

Napój sojowy, chałka z masłem i dżemem, pestki słonecznika.

CZWARTEK

Płatki gryczane na mleku pieczywo mieszane, masło, pasta z kiełbasy ze szczypiorkiem, papryka.

Botwinka z ziemniakami, kasza kuskus, leczo z indykiem, surówka z ogórka kiszonego i pomidorów, kompot.

Herbata owocowa, pizza z serem i szynką, plastry kalarepy.

PIĄTEK

Kakao, pieczywo mieszane, masło, szynka, sałata, rzodkiewka.

Zupa kapuśniak, naleśniki z serem i polewą jogurtowo - malinową, kompot.

Herbata z cytryną, kajzerka z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, jabłko.

Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.